dec
27

A gyógynövényes cikkeim nagyon népszerűek, ezért most egy olyan témáról írok, ami nagyon is aktuális. A megfázás, köhögés orrfolyás.

Az aromás gyógynövények legtöbbje tartalmaz gyulladáscsökkentő vagy antibakteriális illóolajakat, melyek a téli megfázásokon segítenek. Lehet inhalálni, vagy teaként is fogyasztani őket, mindkét esetben hasznosak.

Az orrfolyásos megfázásra készítsünk kamillából és borsmentából teát. Mint minden teába,ha van otthon nyugodtan tehetünk egy kis plusz C vitaminforrást azaz csikpebogyót. Ilyen esetben ajánlom még az infralámpa használatát, mely a felgyülemlett taknyot kellemes meleg kíséretében oldja, ezáltal csökkenti a feszítő érzést, és a fejfájást.

A torokfájós megfázás kezelésére készítsünk kamilla-menta és bodzavirág keverékéből álló teát, ízesítsük mézzel. Erősebb hatás érdekében egy pici szárított-zúzott diólevelet is tehetünk bele, mert nyálkahártya tisztító-nyugtató hatású

A hurutos köhögős megfázáskor a kamillás mentateába tegyünk egy kis szárított lándzsás útifüvet, kiváló köptető hatással bír bodzavirággal kombinálva.

A száraz köhögés már kicsit komplikáltabb, de szerencsére a sima mézes hagymatea is sokat segít rajta. Ilyen esetekben készíthetünk kamilla-kakukkfű-citromfű teát is, mind köhögéscsillapító és nyugtató hatású gyógynövény.

Aki otthon nem rendelkezik ilyenféle gyógynövényekkel, és nem kíván vásárolni sem, annak tudom ajánlani a Sinupret cseppeket. Tiszta gyógynövény kivonatból készült és megtalálható benne a fent említett fekete bodza virág is. Korábban én is ezt használtam megfázásra, de mióta gyógynövényt gyűjtök és használok, sokkal pontosabban tudok egyes bajokat orvosolni. Kezdetnek azért ez is megteszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://justalady.blog.hu/api/trackback/id/tr174983852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása