júl
27

Először meglehetősen szkeptikus voltam a gyógynövényekkel kapcsolatban,de mióta meggyőződtem hatásukról,és rájöttem,hogy a teakeverék is teli van velük elkezdtem tanulmányozni őket,nagyon belejöttem.

Persze el kell olvasni,könyvben vagy neten: mi mire jó,és melyik részét hogyan hasznosíthatjuk. Fontos még a tárolás,és hogy mikor ajánlott szedni. Nézzünk párat,ami tutira mindenhol megtalálható.Málnalevél.JPG

   1. A málnalevél

Szinte egész évben szedhető a kertekben. Tehát a friss hajtásokat és az ép ágvégi leveleket kell/ lehet szedni. Hölgyek figyelem! Az ebből készült tea a menstruáció alatt,mondjuk napi fél liter kortyonként iszogatva hatékony görcsoldó! Emellett mézzel ízesítve finom is. Én rendszeresen alkalmazom ;)

cickafark_787709_63165CICKAFARK.jpg

  2. A cickafark

Ismét a hölgyek figyelmébe ajánlom eme becses növényt. Mindenfelé megtalálható,mégis sokan gaznak hiszik. A virágokat kell leszedni,ernyőstül. Szárítva tea vagy ülőfürdő készíthető belőle. A legtöbb női intim fertőzésre jó,így a nyáron itt-ott tavakban/fürdőkben összeszedett nyavalyákra is.

logo_1.jpg 

  3. A citromfű

Ez a növény vadon ritkán terem,kertben vagy cserépben viszont roppantmód szaporodik. Levele felhasználható nyersen sütemény díszítésére vagy limonádéba. Nevét illatáról kapta,ugyanis levelei összedörzsölve kellemes citrom illatot árasztanak magukból. Szárítva szintén teának való. Szinte bármilyen teakeverékben hasznos,hiszen kellemes ízt és illatot kölcsönöz a főzetnek,de önmagában is tökéletes, enyhe nyugtató és hangulatjavító hatású. Egyetemisták vizsgaidőszakban gyakran isznak citromfű teát, előbbi hatása miatt :)

A bejegyzés trackback címe:

https://justalady.blog.hu/api/trackback/id/tr64681340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása