dec
21

A cím lehetne,hogy éljen a tél, szedjünk gyógynövényeket, de sajnos télen nem sok lehetőség adódik. Nyáron és ősszel igyekeztem betakarítani minden szükséges alapanyagot, most abból élek. DE van pár gyógynövény, melyet most érdemes szedni. Ilyenek:

  • a csipkebogyó, magas C vitamin tartalma miatt nyugtató,vitalizáló és megfázás elleni teába használhatjuk (ha nem lekvárt készítünk belőle)
  • a galagonya: szintén lekvár is készíthető belőle, de teába vérkeringés-szabályzó hatását is kifejti
  • és a kedvencem, a fehér fagyöngy, erre egy kicsit részletesebben is kitérek:

Ez a kép gondolom mindenkinek ismerős. Az az ágas-bogas valami a fán, a fehér fagyöngy, amelyet télen tanácsos szedni. Az egyik oka,hogy ilyenkor gyakran potyognak le a fáról a fagy miatt. Az élénkzöld növényeket szedjük össze, és KIZÁRÓLAG a szárát aprítsuk 2 cm darabokra (a termése mérgező!) és így szárítsuk ki. A fehér fagyöngy kiváló vérzéscsillapító, használ érelmeszesedés ellen, gutaütés esetén és vérnyomáscsökkentő hatású. Hatóanyaga a legtöbb szívgyógyszerben megtalálható. Általában teakeverékben más hasonló,vérnyomásszabályzó növényekkel alkalmazzuk (pl. galagonya, csipkebogyó, aranyvesszőfű). Személyes tapasztalat, hogy kúra formájában (napi 1-2 csésze) hatékony, és használatával elkerülhetjük a gyógyszereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://justalady.blog.hu/api/trackback/id/tr54976668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása