sze
30

Először nem is akartam Brüsszelbe menni,mert nem ismertem. Még szerencse,hogy anyuék rábeszéltek az útra...úgy megszerettem a várost,hogy muszáj visszamennem,egyszer. El tudom képzelni,hogy ott telepedjek le örökre. Az az interkulturális közeg...fekák,arabok,afrikaiak,franciák,turisták.....csodás egyveleg.

Más mentalitás. Rengeteg a biciklis,mindenhol van kiépített bicikliút,mégsem ütnek el egy biciklist sem. A gyalogosok bambán tévelyegnek,mégsem ütik el őket,még csak meg sem dudálják! Senki nem lop. Akkora tömeg van,hogy akaratlanul is egymásnak ütköznek az emberek,de egy "bocsánattal" el is intézik,és nem ordítoznak egymással. Sok a turista,de készséggel segítenek egymásnak/nekik fényképezni,vagy útbaigazítani. Mindenki legalább 2 nyelvet beszél. Az emberek többsége közvetlen,szívesen ismerkedik,mindenféle hátsó szándék nélkül.

A tömegközlekedésen átadják a helyet az időseknek. Senki nem bliccel,mert az akár 90.000 forintjába kerül!

Mindenki dolgozik,egyenlő esélyekkel. Nincs rasszizmus...

Nagyon kevés a túlsúlyos ember...maximum a turisták :D

Árnyoldal? Talán a kéregetők...szánalmas,hogy egyesek a gyereket állítják ki a bevásárló utca közepére koldulni.... mások viszont koncertet adnak vagy mutatványoznak az apróért...

És a koncertek.....na folyt köv. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://justalady.blog.hu/api/trackback/id/tr714811043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása