okt
17

A portán van elegendő időm olvasni. Ezt mostanában egyre gyakrabban elektronikus formában teszem,és csak úgy falom a könyveket. A mai könyvem a Vagina monológok. Elsőre talán bizarrul hangzik, de aki beleolvas, észreveheti, hogy nem annyira az. Olyan nőkkel foglalkozik, akik a szexualitásról nem mernek beszélni,mert úgy nevelték őket.  A legérdekesebb rész számomra a bevezetés és az előszó volt, melyből részleteket ki is másolok kedvcsináló gyanánt! :)

"A hetvenes években, a Kongresszusi Könyvtárban végzett kutatásom során rábukkantam egy ismeretlen szerző vallási épületek szerkezetéről szóló
munkájára, amely elfogadott tényként kezelte azt az állítást, miszerint a legtöbb patriarchális vallási építmény hagyományos szerkezete a női test alakjának utánzata. Így van ezekben egy külső és egy belső bejárat – mint a kis- és a nagyajkak; van egy központi vagina járat az oltár felé; mindkét oldalon egy-egy petefészekszerű, íves szerkezet; és végül a szent középpont, az oltár, vagyis az anyaméh, ahol a csoda történik – ahol férfiak szülnek."

"Amikor visszamentem dolgozni a Ms. Magazin-hoz, és azt vettem észre, hogy a hirdetőtáblán elhelyezett humoros kis feliratok között a következő szöveg olvasható: "ESTE TÍZ ÓRA VAN – TUDOD-E, HOGY HOL A CSIKLÓD?" Mikor pedig a feministák kiírták a PINA HATALOM! jelszót a kitűzőikre és a pólóikra, hogy visszaköveteljék a szó méltóságát, már világosan látszott, hogyan éled újjá egy ősi hatalom. Végül is, az indoeurópai "cunt" (pina) szó Káli istennő Kunda vagy Cunti rangjából származik, és ugyanaz a szó gyökere, mint az ország, nemzetség, törzs szavaknak.*
[*A szavak angol eredetije "country" és "kin"; ami valóban származtatható a "cunt" azaz pina szóból – a fordító]"

"Az úgynevezett "szívforma" szimmetriája sokkal inkább emlékeztet a vulva alakjára, mint arra az aszimmetrikus szervre, amelynek nevét viseli. A "szívforma" valószínűleg a női nemi szerv ősi szimbóluma, amelyet az erő és a hatalom jelképéből a romantika jelképévé silányítottak a férfiuralom évszázadai."

A bejegyzés trackback címe:

https://justalady.blog.hu/api/trackback/id/tr204853650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása