Sütőtökös túrótorta
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához: 300 g túró, 200 g sült sütőtök, 130 g tejföl, 1 cirom reszelt héja, és leve, 100 g cukor, 65 g vaj, 2 egész tojás, 1 vanília rúd kikapart belseje, 50 g kukoricadara, 25 g vaníliás pudingpor
A túrót turmixoljuk össze a sült tökkel, citrom héjával és levével, a tejföllel olyan krémesre, amennyire csak tudjuk.A puha vajat keverjük krémesre a porított cukorral, majd egyenként dolgozzuk bele az egész tojásokat is.Keverjük bele a vaníliát, majd a tökös túrót is.A kukoricadarát keverjük össze a pudingporral, majd forgassuk bele a masszába.Sütőpapírral bélelt formába öntjük, kissé a munkalaphoz csapkodjuk a forma alját, hogy a massza szépen elterüljön benne.160 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben 50 percig süssük.Ha készen van, kenjük át a tetejét házi baracklekvárral, és hagyjuk a formában kihűlni.Jó, ha hagyjuk egy éjszakát összeállni a hűtőben.